android chevron-right browser cart window chevron-up arrow-right arrow-left checkmark filter

Hanza Group

Webbplats

  • Kund
  • Hanza Group
  • Samarbete
  • Hanza Group
  • Vårt uppdrag
  • Webbplats

Hanza Group

Hanza Group arbetar med att modernisera och effektivisera tillverkningsindustrin. Genom att samla olika teknologier skapar de kortare ledtider, mer miljövänliga processer samt ökade lönsamheter. Bolaget grundades 2008 och finns verksamma i Sverige, Tyskland, Finland, Estland, Polen, Tjeckien samt Kina. Idag omsätter företaget 2,3 miljarder kronor och arbetar tillsammans med ledande bolag såsom ABB, Epiroc, Getinge, Oerlikon, Saab och Siemens.

I slutet av januari lanserade vi den webbplats som Hanza Group gav oss förtroendet till att designa, utveckla samt drifta. Då Hanza arbetar inom fler olika tillverkningsteknologier var det viktigt att webbplatsen skulle vara enkel att använda trots sitt stora innehåll. Hanza.com är en webbplats som innehåller mycket information och har flertalet olika undersidor med mycket material och texter. För att webbplatsen ska upplevas lättöverskådlig utvecklade vi en enklare startsida där man sedan tar sig vidare till undersidor som är kopplade till verksamhetens olika områden.

Genom att integrera Cision, ett system som hanterar information om bland annat aktiekurser, pressbilder samt aktiens utveckling, förenklar vi processen av informationshantering. Då en stor del av Hanzas kunder befinner sig utanför Sverige är även webbplatsen flerspråkig. I detta projekt har vi därför valt att hosta webbplatsen i Amsterdam för god täckning till alla länder.

Vårt team för detta projekt bestod av Johannes med frontendutveckling och design, Mattias med sina kunskaper inom integration och funktioner samt Anna som har stöttat upp projektet med design och struktur. Vi har även arbetat med en extern partner som har levererat material, bilder samt innehåll till webbplatsen. En ny webbplats innebär också arbetsinsatser som inte är kopplad direkt till utvecklingen, bland annat att genomföra redirects, vilket innebär att man sätter en ny struktur av URL:er som ska omdirigeras till den nya domänen.

Fortsättningsvis kommer vi på Viström att drifta, uppdatera och förvalta webbplatsen och ha en fortsatt nära samarbete med Hanza Group!

Kontakta oss

Har du ett projekt du vill komma igång med? Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi.

    * obligatorisk