Kund

Jabo

År

2023

Typ

Webbplats

Resultat

I slutet av 2023 lanserade vi en ny webbplats för Jabo där vårt uppdrag var utveckla en ny funktionell hemsida med flera tekniska lösningar. På den nya webbplatsen hittar besökarna inspiration för att skapa den perfekta trädgården, uteplatsen eller balkongen som de drömmer om.

Vi har automatiserat flera funktioner för att effektivisera hanteringen av produktbilder, inklusive att sammanlänka bilder och dokument med respektive artikelnummer. Dessutom har vi integrerat Flowpaper för att smidigt visa kataloger, kundtidningar och broschyrer. Vi har också lagt stor vikt vid att skapa en tydlig kategoristruktur och sökfunktion så att kunderna enkelt kan hitta det de söker.

Eftersom all försäljning sker via återförsäljare, som finns representerade över hela Norden, ha vi utvecklat en smart kartfunktion där kunden enkelt kan navigera mellan olika städer för att hitta sin närmaste återförsäljare. Dessutom kan kunden nu skapa och dela sin önskelista av produkter via mail, som de i sin tur kan ta med till en återförsäljare.

Jabos reklambyrå har stått för design och grafisk profil i projektet, och vi har tillfogat tekniska lösningar och andra utvecklingsinsikter. Nu när projektets första fas är lanserad, ser vi fram emot att fortsätta med vidareutvecklingen.

Vårt uppdrag bestod bland annat av:

  • Projektledning
  • Utveckling av Gutenberg-block
  • Migrering
  • Integration med Flowpaper
  • Integration med Mailchimp
  • Avancerad sökfunktion med Algolia
  • Livegenererade produktblad
  • Datamigrering
  • Lanseringsstrategi

Flerspråkfunktionalitet med Weglot

Weglot använder en kombination av automatisk maskinöversättning och möjligheten till manuella korrigeringar. Detta ger en bra balans mellan effektivitet och kvalitet i översättningsprocessen. Initialt översätts webbplatsen automatiskt, vilket sparar mycket tid och arbete. Därefter kan webbplatsägaren eller en översättare granska och finjustera översättningarna för att säkerställa att de är korrekta och naturligt flytande. Detta är särskilt viktigt för att bibehålla varumärkets ton och stil över olika språk.

Om Jabo

Jabo är ett svenskt företag som specialiserar sig på tillverkning och försäljning av produkter till hem och trädgård. Med fokus på design och kvalitet har Jabo etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen och erbjuder ett stort utbud av produkter för att skapa en trivsam och vacker utomhusmiljö. Jabo har ett stort fokus på hållbarhet och använder material som inte belastar miljön i onödan och målet är att alla deras produkter ska vara miljöcertifierade.

Jabo ingår i koncernen Nordic Room Improvement (NRI Group) som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoveringsprodukter till konsumenter och proffs i Norden.

Löpande arbete

Fortsättningsvis kommer vi på Viström att drifta, uppdatera och förvalta webbplatsen i ett fortsatt nära samarbete med Jabo.

Söker du utveckling utöver det vanliga?

Då har du hittat rätt! Kontakta oss så berättar vi mer.