Digitaliseringens främsta styrka är mest sannolikt också dess största utmaning. För hur navigerar man i någonting som är närmast obegränsat? Ett av den virtuella världens största huvudbry har därför alltid varit just sökfunktionalitet. Och i ett universum fyllt av lika många möjligheter som falluckor kan ett snabbt och smidigt sök vara avgörande för din affär. Låt oss berätta varför.

Vårt faktiska universum är på många sätt väldigt likt vårt digitala universum. Det är oändligt, fyllt med fascinerande färger och former – och stundom galet svårt att greppa. Skillnaden är att människan funnits i den fysiska världen i lite drygt 200,000 år och ännu bara satt sin fot som längst bort på månen. Medan vi i det digitala universumet erövrat hela utrymmet och kan, med rätt verktyg, ta oss både runt och tillbaka på nolltid. Det är svårt att argumentera för att vi hade varit någonting annat än förlorade utan adekvata sökfunktioner.

Obegränsat utrymme – obegränsade möjligheter

Algolia är ett verktyg som i all sin enkelhet – och komplexitet – bygger just sökfunktionalitet. Det låter kanske banalt: men sök kan vara bland det mest avancerade man kan ha att göra med. För ett obegränsat utrymme har också obegränsade möjligheter att ställa till med kaos. Och när pärmar, papper och innehållsförteckningar är långt svunna måste vi förlita oss på att tekniken tar oss dit vi vill. Oavsett om det handlar om att hitta kvällens middagsrecept, nya skor till ungarna eller den där bokföringsuppgiften från 2019. Addera medlemsregister, dokumentationer och mediabanker i mängder och förvirringen skulle kunna vara total. 

Och det är här Algolia tar en, enligt oss, självklar plats i uppbyggnaden av våra webbplatser. Med sitt lika starka som lättimplementerade system är det förvånande att ännu inte fler på den svenska marknaden upptäckt storheten i den här internationella innovationen. Kanske finns det en stolthet i att uppfinna egna varianter, men oss veterligen behöver inte hjulet uppfinnas på nytt. Genom Algolia – och genom att kontinuerligt bygga webbplatser som integreras med Algolia – vågar vi påstå att vi blivit något av experter på sök. Utan att nödvändigtvis behöva lägga tiden på att bygga söket själva. I stället kan vi lägga tiden på dig och ditt företag – och därefter skapa en anpassad och affärsdriven sökupplevelse för användaren på din webbplats; med Algolia i bakgrunden. En enligt oss oslagbar kombination som maxar både potential och kompentens – och som kombinerar det bästa med det bästa.

Bilden visar hur Algolia kan integreras i webbplatser för att söka igenom olika typer av data på ett snabbt och effektivt sätt. Vilket ger användare omedelbar tillgång till olika typer av innehåll såsom fartygsdata, kontaktuppgifter och nyhetsartiklar. I detta exempel ser vi kraften i att parallellsöka över flera datakällor på millisekunder.

Med AI som nyckelspelare

I en värld som ständigt ställer allt högre krav på precision och prestanda blir implementationen av Algolia ingenting annat än ett naturligt nästa steg på din digitala resa. Inte minst när vi adderar ännu ett lager av komplexitet: den mänskliga faktorn. För hur många gånger har man inte funnit sig själv med att fråga en dator om allt ifrån var vi la telefonen till vad för typ av produkter vi behöver – och vad de kan tänkas heta? Sannolikt oftare än vi vill erkänna. För i jämförelse med datorn är vi begränsade. Åtminstone vad gäller minneskapacitet och effektivitet. 

Begränsningarna för Algolia däremot är få. Du kan koppla på ändlöst av system och Algolia söker lika snabbt och effektivt i alla samtidigt. Och med hjälp av en AI-funktion kallad Neural Search kan den i samband med användarens besök skapa insikter och skräddarsyr sökresultaten därefter. På individnivå. Det innebär att datorn sannolikt redan vet vad du kommer söka i samma sekund som du börjar trycka på tangenterna. Smart, som den är, visar den även relaterade sökresultat och fattar både synonymer, felstavningar och beskrivningar ungefär lika bra som du. Kanske bättre. Med Algolia kommer din webbplats med andra ord tillgodose användarens önskningar i samma takt de uppkommer; vilket gör att din webbplats blir lika användarvänlig som din affär blir säljstark. I samband med att det dessutom är ett kostnadseffektivt system som tillåter sig byggas in i allt från WordPress till det mest avancerade av CMS finns det få argument som talar för att låta bli Algolia på sin site.

Bilden visar Algolias kraft i en e-handel. Verktyget sorterar produkter från Husqvarna och Stihl snabbt och enkelt. Kunden slipper leta igenom långa produktlistor och hittar det de söker med bara några klick. En lösning som är både tidseffektiv och användarvänlig.

Viström och Algolia

Alla kan inte vara bäst på allt, men vi tror Algolia är det bästa systemet att jobba med när det gäller sök. Och vi tror att du är bäst på ditt företag. Bryggan däremellan behöver vara sömnlös, smidig och definitivt skräddarsytt anpassad efter din målgrupp, dina visioner och dina affärsmål. Och det tror vi att vi är bäst på. Genom att nyttja Algolia kan vi också generera ut mängder av data, vilket gör att vi kan skapa en starkare webbplats med fokus på användarvänlighet – som matchar just din målgrupp. 

Så, låt oss ställa in GPSen på ett av världens främsta digitala rymdskepp och ta dina användare precis dit dom vill på nolltid. Vi lovar att det kommer bli en resa att njuta av.

Fem snabba om Algolia

  • Kostnadseffektivt. Algolia tillhandahåller en flexibel prissättning baserad på prestation.
  • Kan nyttjas till alla typer av webbplatser. API-baserat system som fungerar överallt. 
  • Lätt att jobba med. Trots att det är ett avancerat system är det enkelt att både implementera och jobba med.
  • Innovativ. AI är framtiden – och Algolia är redan där och tillhandahåller en sökfunktionalitet i framkant som verkligen lär känna användaren.
  • Prestanda i toppklass. Överlägsen i snabbhet; en viktig faktor för en användarvänlig webb.

Vill ni komma igång med Algolia?

Varmt välkommen att kontakta oss!