Google introducerar nu en helt ny funktion till att hitta skor, kläder och tillbehör via det organiska söket. Funktionen ska göra det ännu enklare att hitta kläder från olika butiker på ett och samma ställe. Den nya sektionen presenterar produkter från en mängd olika e-handlare, där användaren kan sortera sitt resultat beroende på storlek, stil, kön och avdelning. Med alla olika alternativ och resultat som visas idag på Googles sökresultat, så är det inte alltid lätt att finna det man söker. Den nya funktionen ska förenkla detta genom att göra det möjligt att visa olika stilalternativ.

Enklare att hitta produkter

Funktionen innebär att man nu kommer kunna se kläder, skor och accessoarer från hela webben på ett och samma ställe utan att behöva lämna Google. Detta gör det möjligt att kunna bläddra i många olika butiker på en och samma gång då de i sökresultatet visar ett urval av produkter som förts samman från olika återförsäljare.

Google vill med hjälp av den nya funktionen att användare ska inspireras av utbud, jämföra sin val av köp samt att man själv ska ha full kontroll över vart man väljer att handla sin produkt. Deras vision är att göra det ännu enklare för människor att hitta produkter man behöver. I framtiden ser Google möjligheter till att utvidga denna funktion till fler kategorier, enheter och produkter. Sektionen kommer nämligen enbart att vara tillgänglig via mobila enheter. Läs mer om den nya shoppingfunktionen här.

Frågan är bara hur lång tid det tar innan denna funktionen kommer till den svenska marknaden.