android chevron-right browser cart window chevron-up arrow-right arrow-left checkmark filter

XR

Webbplats

  • Kund
  • XR
  • Samarbete
  • -
  • Vårt uppdrag
  • Webbplats

XR

Med Skaraborg som utgångspunkt och hela Norden som marknad har XR kommit att bli ett av Skaraborgs största och mest heltäckande företag inom sin bransch. XR erbjuder kvalitativa och flexibla helhetslösningar inom transport, entreprenadtjänster och miljöhantering. Bolaget grundades år 2009 då 200 olika transportföretag gick samman och bildade den så kallade XR-koncernen. Företaget blev då en ny och stark aktör på marknaden och verksamheten har sedan dess expanderats till att idag innefatta bolag som exempelvis RC Transport och Haggården Entreprenad.

I slutet av december 2020 lanserade vi en ny webbplats för XR där vårt uppdrag var att designa, bygga upp och utveckla en ny funktionell hemsida för den samlade koncernen. Då XR arbetar inom flera olika verksamhetsområden låg det stor vikt vid att webbplatsen skulle vara enkel att använda trots sitt stora innehåll. Utöver en snygg design låg det mycket arbete i att sätta en bra struktur för webbplatsens uppbyggnad. Arbetet innebar bland annat att hitta en tydlig struktur för hur de olika verksamhetsområdena skulle presenteras och vilket utbud av tjänster som företaget har att erbjuda. För att webbplatsen ska upplevas lättöverskådlig utvecklades en enklare startsida där man sedan kan ta sig vidare till undersidor för verksamhetens olika områden. Genom att tydligt lyfta fram och visa företagets verksamhetsområden hittar nu kunden också enklare den information som eftersöks.

Då ingen försäljning sker direkt på webbsidan var det desto viktigare att skapa en kontakt med kunden. För att öka kontaktförfrågningar valde vi därför att presentera kontaktuppgifter i samband med att de olika verksamhetsområdena beskrivs. När webbplatsen presenteras på en dator visas också kontaktuppgifterna till höger om tjänsten. För att också underlätta för företagets kunder har en stor dokumentdatabas applicerats på webbplatsen. Denna databas gör det enkelt för kunder och leverantörer att ladda ner bland annat tillstånd och prestandadeklarationer. Kunder och transportörer kan även logga in för att få tillgång till övrig viktig information.

Med det nya webbplatsen förväntas bland annat hanteringen av kundförfrågningar samt presentationen av företagets bredd att underlättas. Nu har XR även möjligheten att snabbt komma ut med ny information. Framöver kommer vi på Viström att jobba tätt med kunden och fortsätta arbetet med att utveckla och drifta webbplatsen.

Kontakta oss

Har du ett projekt du vill komma igång med? Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi.

* obligatorisk