Ny e-handels­plattform till framåtblickande bolag inom skog och trädgård

Kund

Söderströms Skog & Trädgård

År

2021

Typ

E-handel

Resultat

Söderströms Skog & Trädgård är en större återförsäljare av främst trädgårdsmaskiner och des tillbehör. De utmärker sig bland annat genom en stor och modern robotverkstad där de exempelvis har robotservice och robothotell.

Vårt uppdrag bestod bland annat av:

  • UX/UI-design
  • Redirect/omdirigeringar vid lansering
  • Kundanpassat tema i WordPress
  • Pluginutveckling
  • Integration med Google Maps
  • Digital marknadsföring

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag handlade om att bygga upp och utveckla deras webbutik och även bidra med kunskap gällande deras närvaro på internet.

E-handeln har två olika målgrupper. Den ena är de lokala kunder som handlar i den fysiska butiken och den andra är kunder som handlar via e-handeln och därmed finns över hela landet. I startskedet lade vi därför mycket tid på att strukturera webbplatsen för att möta behovet hos de två olika kundgrupperna.

För E-butiker handlar det mycket om konvertering. Att besökarna faktiskt väljer att genomföra ett köp och kan göra detta på ett snabbt och smidigt sätt. Vi har därför jobbat en hel del med produktpresentationer och köpfunktioner. Då allt större del även kommer in till webbshopen via sökningar på Google har även produktsidorna formats efter vad dessa besökare har för krav. Det gäller att inte enbart lyfta fram den enskilda produkten utan att ge ett gott intryck av hela företagets verksamhet. Att inge förtroende och ge kunden den kunskap som eftersöks.

Det senaste vi genomförde var ett avancerat reservdelssystem som hanterar samtliga reservdelar för ett flertal gräsklippare och andra trädgårdsmaskiner.

Löpande arbete

Fortsättningsvis kommer vi på Viström att drifta, uppdatera och förvalta e-handeln och ha en fortsatt nära samarbete med Söderströms.

Söker du en e-handelsbyrå med teknisk kompetens?

Då har du hittat rätt! Kontakta oss så berättar vi mer.